Novinka Efekt lupa
  • 1 z 4
 

Tabulky výživných hodnot potravin (1957)

 
  • Autor: Magdalena Krondl
  • Vydala: SZdN
  • Místo vydání: Praha
  • Rok vydání: 1957
  • Počet stran: 496
  • Typ knihy: vázaná
  • Desky: mírně opotřebované, mírně ušpiněné
  • Stav: ■ ■ ■ ■ 
 
Dostupnost Skladem (1 ks)
139 Kč
   
Kód produktu 44236
Kategorie Zdraví
 

Publikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Při sestavování bylo přihlíženo k našim konsumním zvyklostem a charakteristickým znakům našich výrobků a u každé potraviny jsou udávány váhové hodnoty na 100 g jedlého podílu potraviny a uvedeny specifické přepočítávací faktory pro kalorie a koeficienty využitelnosti vit. A, B1, B2, P-P, C. Potraviny byly zařazeny do skupin: mléko, mléčné výrobky, vejce; maso, masné výrobky; zvěřina, drůbež, ryby; tuky; cukr, sladkosti; brambory, luštěniny, zelenina; ovoce; obiloviny, mlýnské a moučné výrobky; různé potravinové přípravky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: